Nyílt levél a Mindenszó szerkesztőségének

Tisztelt Mindenszó szerkesztőség!

Szolga Bálint vagyok, 15 éves gimnazista! Először is pár szó az önök oldaláról:”A Mindenszó nevezetű erősen jobboldali oldal felrúgta az etika összes szabályát, azon kívül hogy politikai véleménynyilvánítás miatt egy diák kirúgatását követelik, ráadásul még emellett képesek kijelenteni a “liberális médiatúlsúly” kifejezést, ami szerintem egyszerűen nevetséges.”
Nos kedves Mindenszó, ez nem az ön oldalukról van természetesen, ez a saját felkonfom számukra. Először is tisztázzuk azt az egyszerű kérdést, hogy mit jelent a szólásszabadság!

“A szólásszabadság a véleménynyilvánítás szabadságának része, ezutóbbi kommunikációs „anyajogként” magában foglalja a szólás- és sajtószabadságon kívül az informáltsághoz való jogot, az információk megszerzésének szabadságát, a művészi, irodalmi alkotás szabadságát, a művészeti alkotás terjesztésének szabadságát, a tudományos alkotás szabadságát, a tudományos ismeretek tanításának szabadságát.”
Forrás: tasz.hu

Mint itt is látható, a szólásszabadság a nevéből is adódóan szólás-és sajtószabadságot jelent. Nos kérdezem én, azért mert valaki dühös a jelenlegi rendszerre, és egy tüntetésen esetleg 1-2 db trágár kifejezés is elhagyja a száját, akkor miért kell rögtön tönkretenni az életét? Hisz Orbán Viktor is megmondta, hogy ők bizony nem hallgattatnak el senkit, akkor miért pont most követelik ezt, kedves Mindenszó?

Kedves Mindenszó, szeretném megkérdezni önöktől hogy mit értenek “normális többség” alatt. Önök szerint a kormánypárti szavazók/támogatók maguk a kisangyalok, és sosem egy káromkodás nem hagyja el a szájukat? Vagy esetleg az számít normálisnak aki támogatja a kormánypártokat?

Tisztelt Mindenszó, az utolsó kérdésem annyi lenne, hogy önök, akik egy szót sem szóltak amikor a vadhajtások.hu nevezetű oldal közölt le vállalhatatlan cikkeket, önök vannak felháborodva 2 darab trágár szó miatt? Értem én hogy a vadhajtások az egy pajtás oldal, de akkor is, ami ott megy, az egyszerűen felháborító!

Nagy Blankának pedig csak kitartást és sok szerencsét tudok kívánni!

Remélem levelem eljut önökhöz, és érdemben válaszolni fognak
Tisztelettel:
Szolga Bálint

12 thoughts on “Nyílt levél a Mindenszó szerkesztőségének

 1. mindenszo

  Kedves Szolga Bálint!

  Csak nektek van jogotok a vélemény nyilvánításhoz, hm?
  Ha mi megírjuk, rögtön fenyegettek perekkel?
  Ádert lehet “Bajszos faszozni?” meg “Bassza arcon magát”-ozni?
  Meg sértegetni 3 millió Fidesz szavazót, hogy a “Fidesz a társadalom végbélnyílása?”
  És mindezt nagy nyilvánosság előtt.
  Csak mi nem kérhetjük ezt ki magunknak?

  Amilyen az adjonisten, olyan lesz a fogadjisten. Szokjatok hozzá.

  Nektek mindent lehet, és nekünk semmit?
  Ez a ti sajtószabadságotok????????

  Rendben! Legyen párbeszéd! Benne vagyunk!
  Egyetlen feltétellel vonjuk vissza nyílt levelünket: Nagy Blanka a nagy nyilvánosság előtt kérjen bocsánatot Áder Jánostól, és 3 millió Fidesz szavazótól!

  Üdv,
  A mindenszo.hu szerkesztő Csapata

  u.i: Nekünk meg semmi közünk Orbán Viktorhoz. És a vadhajtasok.hu sem érdekel minket, ahhoz sincs közünk.

 2. lászló

  Kedves Szolga Bálint! A “Stílus” érti a Stílus, vajon a férjével, a gyerekeivel is így fog beszélni?, vagy netalán otthon a szülőknek is ez stílusa? Vagy így társalog a tanáraival is, ha esetleg nem olyan jegyet kap amit szeretne?

 3. Babóca

  Nagy Blankának én egészen mást kívánok. Hogy nőjön be a feje lágya és legyen képes tisztelettel beszélni, akkor is, ha dühös. Azt csak Ti tudjátok, hogy miért ez a gyűlölködő harag. Vélhetően soha nem tapasztaltatok szólásszabadságtalanságot. A szólásszabadság nem a trágárság szinonimája. Van még mit tanulnotok. Blankának pedig különösen. Ezzel a retorikával semmire sem megy. Demokráciában biztos nem. Diktatúrában ?…nos, azt kérdezzétek meg a nagyitól.

 4. Békés Gáspár

  Érvekre nem sikerült reagálni, csak fröcsögni.
  1. Bálint nem fenyegetett perrel senkit, a többes szám így értelmezhetetlen.
  2. Továbbra sincs megmagyarázva, hogy a szólásszabadságba tartozó véleménynyilvánításért miért kellene egy gyerek jövőjét tönkretenni. Csak azért mert trágár volt és nem értenek egyet vele? Ezt cenzúrának hívják. Ráadásul méltóságában nehéz lenne Ádert megsérteni, mert az neki nincs, jobb helyeken az aláírógépeket automatizálják,sokkal olcsóbb.
  3. Bálint nem mondta, hogy “nekik”, neki mindent szabad. Még azt sem írta, hogy egyetért-e a beszéd stílusával vagy tartalmával. Annyit írt, hogy ez a szólásszabadság része.
  4. Kettős mérce: Bálint azt is említette, hogy jobboldali, fideszes kirohanásokat nem kritizál az oldal, legyen az Bayer Zsolt vagy Orbán Viktor. Ott nem várnak lemondást meg bocsánatkérést, kirúgást. Vagyis hiteltelen az egész cirkusz, amit művelnek.

  A szerkesztőség el se olvasta az utóiratban sérelmezett cikket. Bálint egyáltalán nem szídta a keresztényeket, a kormányt kritizálta azért, mert az csak kereszténynek tetteti magát, miközben ellentétes értékeket képvisel. Pont, hogy a valódi keresztény értékek fontosságára hívta fel a figyelmet.
  Amúgy meg vicc, hogy itt az emberek többsége a kommentekben érveket nem hoz, csak a szerző kora miatt lesöpri az írást. Ez kor alapú diszkrimináció.

  Összességében nem sikerült megcáfolni Bálintot, csak csupa hőbörgést meg álkérdést tettek fel. Elég gyér.

 5. Csitos László

  Miről beszélünk?

  A politikusok semmilyen kampányt, reklámot, nem folytathatnak iskolákban, diákoknak. – Ha a politikusoknak tilos találkozni az iskolában a diákokkal, akkor talán a diákoknak is TILOS a politikai kampányrendezvényen BESZÉDET MONDANI! (18 év alatti diák.)
  A felelősség azokat terheli, akik megengedték, hogy beszéljen! Akik kihasználtak, egy gyereket!
  Ezt nevezem én politikai pedofíliának!

 6. Kovács Béla György

  Vaj’h melyik tanára, szülője, stb. mondhatta tollba??? (Tényleg létezhet akkora kretén, aki elhiszi, hogy így fogalmaz egy “15 éves”???)

 7. Hargitai Gabor

  Mindenkinek valalni kell a kovetkezmenyet a szavaiert.Blankam nem csak undoritoan primitiven dragarvolt,hanem egy megvalasztott embert brutalisan aljas modon megsertett.De a duherol;mert duhos egy 15 eves gimnazista lany,mert csak 2 komputerevan a szupermodern hazukba,talan mert csak Horvatorszagba tudnak a tengerpartra menni minden evbe nyaralni,vagy mert a szulei evekota nem tudjak a mercedeszuket BNWre cserelni?A minimum,hogy elkell tavolitani az iskolabol eltanacsolni az orszag amit gyulol minden gimnaziumabol.Igy egy kis okot adni a duhire.

 8. Bàràny istvàn

  A szòlàs és véleménynyilvànítàs szabadsàga, nem egyenlõ màsok sértegetésével… Ugyan így van a mozgàs szabadsàga is, nem sétàlgathatsz egy Tv székhàz studiòjàban… A liberàlis szabad gondolkodàs lassan oda fog kilyukadni, hogy minden szabàly felesleges…. Pontosan làtszik a blankàkbòl, mennyire éretlen ehhez még az ember… fõleg tizenévesen..

 9. Babály Józsefné.

  Egy 15 éves fiú nem képes ilyen alaposan belemélyedni a témába. Mint a neve is mutatja “Szolga”, talán nem véletlen.

 10. mindenszo

  Megbocsáss, de Blanka második kommentje perrel fenyegetőzés volt….ennyi.

 11. Gál Szilveszter

  Van baj a fejükben, nem kevés, ellenben sok! Tényleg azt gondoljátok, hogy egy 15 éves nem képes ilyen összeszedett fogalmazásra? Hát akkor benyaltátok a fagyit mert igen képes! 😀 Több az esze és a rálátása, mint maguknak felnőtt létükre! 😀 Viszont igen, kimerünk állni azért aki meg mondja a tutit! A lány megmondta arra a Bajszos szarra, hogy Bajszos szar! Igen! Egyetértünk! Sőt, tetézem, Orbán egy Geci! Akik meg 15 évest taknyoznak le meg illetik jelzőkkel, azokat emlékeztetném, hogy maguk is voltak 15 éves taknyok! Csak annyi a változás, hogy mi nem fogjuk be és igen kimondjuk, így vagy úgy megfogalmazva, de kimondjuk! Undorodom a magyar emberek baromságaitól! Az még undorítóbb lesz, ha a lányt kiteszik a gimiből! Büdös csicska nép ez, volt meg lesz is!

Vélemény, hozzászólás?